beautybylana

Välkommen till en härligt mysig salong med intresse för att kunderna alltid ska få det bästa.

Kosmetisk Tatuering

KOSMETISK TATUERINGVid Micropigmentering används ett handverktyg där man gör små snitt eller med maskin i huden och sedan färglägger.
Denna tatuering håller mellan 1-3 år, detta är individuellt och beror på flera faktorer som till exempel din hudtyp, din ålder och hur du sköter tatueringen. 
Sol, klor och saltvattenbad bleker pigmentet.
Det är vanligt att man kommer på en refill var 6:e månad. 

1. Inför ditt besök
Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.
Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan genomföras eller inte. Färgerna är milda men om du är mycket känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2 dygn innan ditt inbokade besök.

2. Så går en behandling till
Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans överens om vilken form och nyans du önskar. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds. Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

3. Efter besöket
Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går oftast över inom ett dygn. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Ca 30% faller av efter första behandling, och det är även normalt att mer än så faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. I priset ingår ett nybesök, återbesöket bör göras inom 6 veckor.


Vi utför inte kosmetisk tatuering på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.
Vid graviditet och ammning, rådgör med din barnsmorska innan du bokar tid. 

Ögonbryn Microbladining eller Micropigmentering

Eyeliner Micropigmentering

Läppar Micropigmentering  • Phibrows är en manuell teknik av semipermanent ögonbrynstatuering. Ögonbrynsformen beräknas enligt det gyllene snittet (phi 1.618) och ansiktsformen. 


Pigmentet appliceras i ytan av läderhuden med användning av steriliserade verktyg. 


Pigmentet är valt så att det passar den naturliga hårfärgen eller ögonbrynsfärgen. Efter läkning kan färgen bli flera nyanser ljusare än naturhårens färg. 


Symmetri uppnås genom PhiBrows app och det utarbetas när kundens ögon är stängda, eftersom på så sätt avslappnar muskler som kan påverka ögonbryns symmetri.  


Strecken dras alltid i riktning mot naturhårens tillväxt för att uppnå realistiskt utseende. 


När en kund har mycket få naturliga hår, kombineras manuell teknik med maskin för att få skuggor som förbättrar volymen. Kombinationen av båda teknikerna heter PhiFusion. 


Behandlingen utförs med engångs sterila verktyg (PhiBrush), och pigment framställs i enlighet med högsta standard (PhiBrows mikrobladingpigment). 


Korrigering görs en månad efter behandlingen, eftersom mellan 10 och 15% av de dragna strecken försvinner efter den första behandlingen.


Färgen är extremt mörk under de första 5 till 7 dagarna. 7 dagar senare förlorar den 40 till 50% av dess intensitet. Om du tycker att färgen är för mörk, försök inte ta bort det själv på något sätt. Vänta tålmodigt i 7 dagar för färgen att blekna själv efter läkning av huden. 


  • Läppar och Eyeliner

     Behandlingen är en semi-permanent makeup för läpparna


     För läpparnas  och Eyeliner kontur används en app för att kartlägga ett symetrisk form som därefter anpassas efter kundens önskemål

    All behandling görs med sterila engångsverktyg för att ge kunden den bästa och mest hygieniska behandlingen.